Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl Nederlands

De geschiedenis

We nemen je graag mee terug in de tijd.
 
…want Natural Spices is al 85 jaar de natuurlijke smaakmaker in de Nederlandse
keuken. En daar zijn we trots op.

Het begon allemaal in 1935 toen mijnheer Wellinghoff een bedrijf oprichtte dat handelde in kruiden in specerijen. Het bedrijf verhuisde in 1967 naar de karakteristieke molen op de Haarlemmerweg te Amsterdam van graanhandel H. Schuurman, nadat hij de specerijenhandel over had genomen. In de loop der jaren groeide het bedrijf autonoom en door diverse overnames van andere specerijenhandels, waaronder Belmer Specerijenhandel en Swietering Specerijenhandel.
 
Het bedrijf ging verder onder de naam H. Schuurman Specerijenhandel en groeide in verloop van tijd hard. Het kwam in handen van verschillende eigenaren, waaronder Belmer Specerijenhandel en Swietering Specerijenhandel.

Ons persoonlijk avontuur met het bedrijf begon toen Yvan Keijlewer eind jaren negentig in dienst trad als vertegenwoordiger. Hij verloor zijn hart aan de kleurrijke industrie van kruiden en specerijen en nam in februari 1998 het bedrijf over. De Amsterdamse molen was inmiddels te klein geworden en werd ingeruild voor een prachtig pand aan De Dollard 5 in Watergang. In 2010 verhuisde we naar de huidige bedrijfslocatie van 1200 m2 in Mijdrecht. Omstreeks deze periode betrad ook de tweede generatie Keijlewer als mede-eigenaar het bedrijf. Met veel plezier bouwen vader en zoon verder aan de toekomst van het bedrijf en plannen om ook over Nederlandse grenzen bekend te staan als dé natuurlijke smaakmaker.
 
geschiedenis kruiden en specerijen