Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Voor 13.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gecertificeerd FSC 22000 en Riskplaza
  • Niet tevreden? Geld terug!
nl Nederlands
Kruiden en specerijen

Koken met verse kruiden en specerijen

Wat is een keuken zonder kruiden en specerijen?! Ze geven extra geur, kleur en smaak aan gerechten en zitten ook nog eens bomvol waardevolle vitamines en mineralen. Wist je dat ze ook vaak grote hoeveelheden antioxidanten bevatten, zelfs meer dan groente en fruit. Ze zorgen voor een enorme boost van je immuunsysteem. Echt powerfull stuff dus. Aan sommige kruiden worden zelfs geneeskrachtige werkingen toegeschreven. Kruiden en specerijen zijn dus echt onmisbaar in de keuken én voor je lichaam.

KRUIDEN OF SPECERIJEN: WEET JIJ HET VERSCHIL?

Wel eens afgevraagd wat nou een kruid is en wat een specerij? Je bent niet de enige. Vaak worden de termen door elkaar gebruikt. Hoe het precies zit?! Kruiden zijn de blaadjes en stengels van groene plantjes die in gematigd warme streken groeien. Denk aan basilicum en oregano. Specerijen komen van tropische gewassen en bestaan uit onder andere zaden, bloemknoppen, meeldraden of wortels. Wil je meer over het verschil weten? We hebben een leuke blog geschreven over het verschil tussen kruiden en specerijen.

HOE BEWAAR JE KRUIDEN EN SPECERIJEN

Wij bieden kruiden en specerijen in verschillende handige verpakkingsformaten. Variërend van 50 gram tot 25 kilo. Handig zo’n enorme voorraad, maar hoe bewaar je deze smaakmakers? Bewaar ze altijd goed afgesloten op een donkere plaats. Hele kruiden en specerijen hebben een langere houdbaarheid dan de gemalen varianten. De gemalen variant is alsnog lang houdbaar, maar begint na een half jaar smaak te verliezen. Bestel jij liever vaker, kleinere hoeveelheden. Gelukkig bieden we naast die enorme emmers ook handige afsluitbare zakken en handformaat strooibussen. Koop je de producten bij Natural Spices vandaag online, dan kan je er morgen al mee aan de slag in je keuken.